Happy Color

Echipa Happy Color propune o sesiune de jocuri pe zi, jocuri de interacţiune, de strategie, de logică, de atenţie. Activitatea nu presupune jocurile clasice tematice, ci interacţiune între participanţi, atenţie, crearea unei strategii, toate combinate cu o doză bună de distracţie cu râsete largi.

https://www.facebook.com/echipa.happycolor?fref=ts

 Magic Hands Studio

Fiecare temă din cadrul atelierelor de creaţie se bazează pe joc, dar şi pe elemente educative, astfel copiii îşi dezvoltă imaginația şi simţul practic, sunt implicaţi în proiecte de grup şi descoperă cât de amuzant poate fi lucrul în echipă. Atelierele Magic Hands Studio sunt concepute a fi un univers pentru toţi copiii, indiferent dacă aceştia au sau nu înclinaţii

http://www.magichandstudio.ro

Mersul pe jos face pantoful frumos – Adela  Opriş

Adela Opriş este prezentă în acest an, la Street Delivery, cu două proiecte „Atelier de pictura pe pantofi”  şi „Etapele vieţii”, o lucrare formată din aproximativ 50 de perechi de pantofi, de diferite marimi, de la pantofi mici de copil la pantofi de adult. Aceasta se refera la viata unui om (femeie), de acolo si numele de “Etapele vieţii”, la sentimentele, trairile, amintirile de pe parcursul unei existenţe umane”.

Atelierul de înfrumuseţare interioară

Atelierul de înfrumuseţare interioară este un spaţiu sacru deschis în inima Timişoarei creat şi susţinut de oameni doar din donaţii. De-a lungul celor trei zile de eveniment acesta va pune la dispoziţie un loc de regasire a sufletului, un loc de creştere şi dezvoltare personală.

https://www.facebook.com/atelierdeinfrumusetareinterioara

Asociaţia Culturală Noua Acropolă

“O călătorie în lumea eroilor și miturilor” – atelier de pictură pe basorelief pentru copii și adulți;  “Bunele maniere în mișcare” – atelier de bune maniere pentru tineri şi adulţi;

“Plimbare prin orașul visurilor mele” – atelier de pictură pentru copii şi “Să ne mişcăm cu artă” – atelier de dans pentru copii. Acestea sunt atelierele pe care Asociaţia Culturală Noua Acropolă le-a pregătit pentru cele trei zile de Street Delivery şi pe care vă lasă să le descoperiţi la faţa locului.

http://www.noua-acropola.ro/

 Incubator 107 Timişoara

Incubator107 este locul în care oricine poate învăţa pe oricine, orice. Pornind de la această idee, cei de la Incubator aduc proiectul în stradă, la-ndemâna și bucuria meşterilor, participanților şi a trecătorilor, propunând pentru această ediţie a Street Delivery o serie de ateliere cu meşteri dragi lor, experimentaţi într-ale împărtăşitului.

http://www.incubator107.com/

Balamuc/loc de joacă ş-altele

Livia Coloji, Razvan Cornici şi Ana Kun lucrează în armonie totală în atelierul numit Balamuc/loc de joacă ş-altele. Pentru a deconspira actul creaţiei, se mută cu mese, pensule şi tablouri drept în stradă, pentru 3 zile, unde vor mâzgăli şi răspunde sincer întrebărilor încuietoare ale trecătorilor.

https://www.facebook.com/balamuc.locdejoaca

Super Smooth Studio

” La capătul curcubeului”, proiectul semnat Mimi Ciora şi Mircea Popescu face referire la personaje care aparţin unui bestiar urban fantastic .  “Societatea mobilă” – omul în strânsă legătură cu natura şi fenomenele acesteia, se coordonează şi după imagistica şi structura mediului urban. În desenele lor este surprinsă suprapunerea celor doi poli universali: unul fiind cosmic, mistic, fantastic, iar celălalt urban, industrial, real.

http://smoothstudio.carbonmade.com/

https://www.facebook.com/supersmoothstudio

Verde pentru biciclete

Mişcarea pentru pedalare „Verde pentru biciclete” încurajează „Societatea mobilă”  prin două activităţi: concurs de spart becuri prin pedalat şi treasure hunt. Mai multe, de aflat doar la faţa locului!

http://www.pedaleaza.ro/

Atelierul de pufoşenii

Lia Rădoi transmite aşa: „Aproape în fiecare zi, privesc în ochi o pufoşenie nouă. Îmi place să le construiesc, fiecare are personalitatea şi povestea ei. Sunt cusute la aceeaşi maşină de cusut, dar pleacă la oameni diferiţi şi în diverse colţuri de lume. Lângă o “jucărie” suntem mai buni, mai zâmbăreţi, dornici de o îmbrăţisare şi, poate, suntem mai deschişi la minte, spre a face lucruri din suflet, fără să aşteptăm ceva la schimb.” Veniţi să învăţaţi ce şi cum la Street Delivery!

https://www.facebook.com/lia.radoi?fref=ts

Palatul Copiilor

Şi în acest an, Palatul Copiilor aduce celor mici două ateliere care au ca scop dezvoltarea creativităţii şi îndemânării acestora – unul de arte textile – colaje, condus de Iluc Jivan Daniela, iar celălalt de modelaj în lut, sub îndrumarea Dorei Teculescu.

http://palatulcopiilortimisoara.blogspot.ro/

Salvaţi copiii

“Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri ce nu le vom vedea.” De la acest gând pornesc cei de la „Salvaţi copiii”  atunci când se înscriu într-un anumit proiect.  Participarea lor la Street Delivery include ateliere unul şi unul: „Face painting”, „Paper Toys”, „Modelaj în lut”.

www.salvaticopiii.ro

Creionul verde

Creionul Verde prezintă ateliere creative în cadrul festivalului Street Delivery 2014. Trei zile, trei ateliere! “Pictărim Sticlos”, “Tablori Aţoase”, “Cufărelele”. Într-o societate devorată de tehnologia avansată, luam o pauză şi reînvăţăm bucuria de a da naştere unui obiect artistic.

http://green0pencil.daportfolio.com/

Atelierul rozz

Atelierul Rozz îşi schimbă pentru o zi adresa şi ajunge pe strada Mărăşeşti. Proiectul Andreei şi al lui Cristi poartă denumiraea de  „Mobilier rozz” , iar ideea încadrării unui astfel de proiect în tema din acest an vine de la un joc de cuvinte dintre mobilă (mobilier) şi mobilă (care se mişcă, care poate fi deplasat)

https://www.facebook.com/pages/Atelierul-Rozz/359982160803180?sk=timeline

Origami Fun

Origami este o activitate care atrage din faţa TV-ului/calculatorului/tabletei/telefonului şi care îndeamnă la dezvoltarea aptitudinilor de lucru manual, punând răbdarea şi atenţia la încercare. Sâmbătă şi duminică, Origami No Yousei aşteaptă pe cei care doresc să evadeze din tehnologie în strada culturală.

Ghirlanda decorativă mobilă

Roxana Raluca Bucur este autoarea unui atelier de ghirlande decorative pentru grădină, holuri, camera copilului, unde fiecare îşi poate lăsa liber creativitatea pentru a realiza ceva unic si personal.

http://coloredrops.wordpress.com/

Artă în nori

Clubul pentru copii Artă în Nori vine în întâmpinarea copiilor cu următoarele activităţi: „Ne plimbăm cu trotineta”,  „ Atelier (re)CreARTiv pentru copii”, „ Atelierul Arhitectura copilăriei” , „Reciclăm şi experimentăm”.

http://artainnori.ro/

 Iris Photo Club

Întoarcere în timp, joben, aparat foto cu burduf,  trei zile într-un cadrul special, „Once Upon A Time…” şi Iris Photo Club. Veniţi la Street Delivery să vedeţi despre ce e vorba.

https://www.facebook.com/IrisPhotoClub

Din postura de privitor în postura de dansator

Silviu Guşat şi Cristina Daju, instructori la Şcoala TangoVivo, propun o serie de activităţi dansante, derulate pe parcursul celor trei zile: „În postura de dansator” cu accent pe postură şi muzicalitate în tango argentinian, „Tipuri de îmbrăţişare în tango şi dinamica mişcării” şi „Dans şi muzică în tango.”

https://www.facebook.com/TangoVivoRoTm

Peregrinii

Şapte copii cu vârste cuprinse între 8 şi 13 ani, multi-instrumentişti care  iubesc spectacolul de modă veche al străzii şi muzica trubadurilor peregrini din vechime = Peregrinii. Spectacolul Peregrinilor e divertisment de modă veche: spectacol stradal în stilul menestrelilor hoinari, dar și audiție muzicală clasică la pian și flaut, atunci când situația o cere.

https://www.facebook.com/pages/Peregrinii/448175075281103

Teatrul Liber Imago

Alter Ego, teatru gestual-dans, cu această reprezentaţie vin actorii de la Cluj pe scena Street Delivery din acest an. Un spectacol de dans şi pantomimă, un discurs teribil de curajos  care a devenit cel mai jucat spectacol Imago. O trecere dincolo de cuvânt prin forţa gestului şi a muzicii, o sondare a eternei relaţii dintre bărbat şi femeie, a mecanismelor prin care protagoniştii devin pe rând călăi şi victime, sclav şi stăpân.

http://teatruliberimago.blogspot.ro/

Antonimul veneţian – Baczó Tünde, Alin State, CáriTibor ( pian), Szabó J. Attila (violoncel)

“Antonimul Venețian” este o scurtă și ultimă întâlnire între doi oameni care au cunoscut, de tineri, marea dragoste unul în brațele celuilalt și pe care viața, cu meandrele ei imprevizibile, i-a separat. Se regăsesc pentru o zi. O trăiesc cu intensitatea unei vieți întregi. Două firi pătimașe, imprevizibile, prinse într-o iubire ca-n filme și un final mai presus de o … moarte la Veneția.

https://soundcloud.com/cari-tibor

Pelicula culturală

Pelicula Culturală își propune promovarea filmului european și a spațiului multicultural timișorean, cu trecutul și poveștile lui savuroase. La Street Delivery vor decreta „După-amiaza scurtelor suedeze”  într-un spaţiu cu încărcătură culturală, dar şi istorică  – Sinagoga din Cetate.

https://www.facebook.com/PeliculaCulturala/timeline

Manifesto

Proiectul realizat de Ilie Duţă este un ansamblu mobil compus din mai mulţi copaci de scotch. Artistul oferă o formă superioară a realităţii cotidiene, în care necesitatea zilnica, abordarea mediului înconjurător şi consumerismul se împletesc într-o sculptură activă.

http://ilieduta.blogspot.ro/

Re-Construieşte!

Biroul Reabilitare şi Conservare Clădiri Istorice – Direcţia Urbanism Primăria Municipiului Timişoara este prezent în cele trei zile de eveniment cu activităţi pentru copii şi stand informativ-interactiv pentru categoriile de public participante la Street Delivery.

Lecturi publice – On The Go

Absolvenţii Masteratului de Creative Writing îşi adună foile, pixurile şi gândurile şi ies în stradă pentru o ediţie specială de lecturi publice.  Deşi aceste lecturi se întâmplau în spaţii închise, aceştia şi-au luat scriitura la pas şi pentru Street Delivery strâng ceata de personaje şi creaturi, limerick-uri şi haiku-uri, poezii şi proze pe strada Mărăşeşti, pentru a le prezenta tuturor care vin să-i asculte sau oricui care trece pe stradă şi trage cu urechea.

Timişoara Cycle Chic / Registrul de biciclete

Moda bicicliştilor timişoreni & cultura bicicletei în Timişoara  este ocupaţia celor de la Timişoara Cycle Chic. Împreună cu cei de la Registrul pentru biciclete, pregătesc pentru cetăţenii biciclişti sau bicicliştii în devenire, următoarele: sesiuni foto, slow bike race, tutoriale securizarea bicicletei/ghid achizitionare antifurt, slalom pe bicicletă citind.

https://www.facebook.com/cyclechictimisoara

Sfera Timişoarei

Proiectele celor de la „Sfera Timişoarei” promovează educarea armonioasă a individului uman; oferirea unui mediu optim pentru accesul gratuit la informare, la educare, la dezvoltare personală și profesională. La Street Delivery aceştia aduc cu ei „Norul mobil” atelier liber şi creativ plin de cuvinte şi „Atelier de salate rapide, sănătoase şi zburătoare”.

http://sferatm.org/