Societate civilă

"BraveArt este prima inițiativă de antreprenoriat social din România condusă exclusiv de către tineri sub 20 de ani. Un proiect îndrăzneț, cu idei îndrăznețe și voluntari curajoși, BraveArt își propune să îi încurajeze pe tinerii artiști talentați ai comunității să persevereze în pictură, să invite cetățenii orașului Iași către un comportament respectuos față de mediul înconjurător și să demonstreze întregii comunități potențialul uriaș întruchipat prin tineri."
"Invatam impreuna arta plierii hartiei, a reciclarii si refolosirii acesteia inventiv si amuzant."
"Proiectul este dedicat celor care iubesc natura, în general, și păsările, în special, și are menirea de a aduna orice informație legată de prezența berzei albe în regiunea Moldovei."
"Night of the cycling headlights este o cursa nocturna non-competitiva de biciclete. Participantii sunt incurajati sa isi decoreze bicicletele si hainele cu luminite si vopseluri fosforescente si fluorescente. Cele mai creative decoratiuni vor fi premiate inainte de cursa."
"Slacklining-ul, un sport ce se pliază structura omului modern: flexibilitate, relaxare, creativitate, concentrare, echilibru  și desigur distracție. Pentru a încerca şi experimenta toate acestea slacklining-ul oferă spaţiul ideal într-un mod inovator – prin mişcare creativă între copaci, pământ şi cer.  Slacklining-ul se poate practica atât în sălile de sport cât si în aer liber. Acest sport este deschis spațiului public și tuturor celor care vor să-l încerce la Street Delivery!"
"Pâinea cu maia(o cultură de drojdie sălbatică) este 100% naturală(conține doar apă, făină și sare) și se caracterizată printr-o coajă foarte crocantă, un aluat elastic şi nesfărâmicios şi un gust aparte. Procesul fabricării acestei pâini durează între 20-48 de ore și implică o fază în care se face prefermentul, una în care se pregătește aluatul final și una de coacere(pe piatră de copt)."
"Din anul 2007, Greenpeace este prezentă şi în România. Pentru a-şi păstra independenţa, Greenpeace nu acceptă donaţii de la guverne sau companii, ci se bazează doar pe contribuţii de la persoane fizice, milioane de susţinători din toată lumea. În cadrul Street Delivery Iași vom face un stand la care vom realiza diverse activitati de reciclare, inclusiv o gradină suspendată, vom strange semnaturi pentru petitia impotriva construirii de noi reactoare nucleare in Romania si vom face o prezentare a organizatiei noastre."
"Bazarul Solidar este proiectul prin care vrem să punem bazele unui shopping sănătos care nu urmăreşte acumularea de profit, ci strângerea de fonduri pentru caritate. Preluăm, sortăm, facem poze, ambalăm chiar şi recondiţionăm bunurile primite prin donaţii şi le scoatem la vânzare la preţuri modice. Pe lângă faptul că noi nu încurajăm consumul, ci un shopping sănătos, noi milităm şi pentru reutilizare şi reciclare, motiv pentru care vom avea ateliere în care vom recondiţiona sau în care vom da viaţă unor produse noi din materiale care altfel ar ajunge direct la coşul de gunoi. "
"Asociaţia Mai Bine vine în întâmpinarea participanţilor cu informaţii pertinente cu privire la exploatarea de la Roşia Montană şi proiectele similare din munţii Apuseni, respectiv cu privire la explorarea şi exploatarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică. Vrem să facilităm dialogul pe aceste teme, în context naţional şi internaţional, şi să încurajăm totodată cetăţenii să îşi exercite drepturile şi să se auto-organizeze pentru a opri aceste proiecte care pun în pericol mediul şi comunităţile direct şi indirect implicate."
"Readie este o unealtă virtuală care face legături directe între toți pasionații de citit cu scopul de a le ușura accesul la cărți. Este prima platformă online care simplifică procesul de împrumut (și crează o altfel de) bibliotecă, compusă chiar din cărțile oamenilor. La Street Delivery vrem să promovăm proiectul nostru prin construirea unui spațiu în care cititorii sa se simtă comfortabili să interacționeze unii cu alții și să înțeleagă cum prin Readie vor avea acces la cărți și la posesorii lor într-un mod organizat dar prietenesc."