Ateliere

"Cultartes Magazine, blog ieșean de cultură neconvențională te așteaptă la 1 Altfel de Atelier Jurnalistic. Workshop-ul se adresează tuturor celor pasionați de jurnalism, activism, care au înclinații către cultură și doage multe lipsă."
In acest colt international cei interesati vor avea oportunitatea de a interactiona cu internationalii din AIESEC Iasi, vor impartasi experiente, vor lua  parte la atelierele noaste de quelling, post cards etc. Vom amenaja un panou cu care “vizitatorii” nostri se pot fotografia, un alt panou in care ei vor lipi cate un balon pe care vor scrie numele tarii in care isi doresc sa plece si multe alte activitati care ii vor ajuta sa intealaga mai bine voluntariatul international.
Participarea Klipa cu proiectul Lapompom la Street Delivery are scopul de a propune iesenilor sa descopere noi metode prin care se pot bucura mai mult de timpul liber, de spatiul in care traiesc sau lucreaza, de indemanarea si creativitatea de care poate au uitat ca exista.
Proiectul nostru va incepe cu decorarea unui copac din gradina Vasile Pogor. Pe parcursul desfasurarii festivalului vizitatorii vor putea participa in continuare la decorarea copacului in urma atelierelor desfasurate. Sub indrumarea noastra vor invata sa creeze flori si pom-poms din hartie de matase, ghirlande, targuri decorate cu baloane de aer cald si biciclete, plus alte elemente de decor. Astfel ei vor descoperi noi metode de a se bucura de timpul liber.
"Aegee-Iași organizeaza un atelier de BagPainting! Imbinam utilul cu placutul si ne exersam talentul la pictat in cadrul unui atelier de pictat pe panza..sacose de panza! Cand vom ramane fara panza pe care sa pictam, vom completa atelierul de pictat cu o sesiune de bodypainting!"
"Trăim într-o lume în care fiecare persoană are posibilitatea să-și exprime părerea și totuși nici una dintre părerile vehiculate nu mai pare să conteze. În timp, avem tendința de a renunța la a mai împărtăși din ideile și convingerile noastre celor din jur și poate chiar să uităm preocupările și aspirațiile avute odinioară.
Speaker’s Corner este un atelier în cadrul căruia să redescoperi cum este să-ți împărtășești ideile, să vorbești despre un subiect sau mesaj care te preocupă și să vezi reacțiile celorlalți la ideile tale."
Egiptul ne fascinează prin multe aspecte ale sale. Unul din ele sunt acele impresionante basoreliefuri, capabile să exprime într-un mod unic specificul unei civilizații impresionante. Prin atelierul de pictură egipteană vom avea ocazia de a ne întâlni cu simbolismul câtorva reprezentări egiptene și a modului în care se picta în antica țara Kem.
Nodurile nu sunt doar elemente practice pentru a rezolva diferite munci umane. Dincolo de nodul de ancoră, de undiță, de camping sau de cravată omul a fost de mult timp fascinat de formele noduroase întâlnite în Natură. Prin acest atelier vă invităm să învățați să faceți câteva tipuri de noduri esențiale
Workshop de Brazilian Jiu Jitsu si MMA, artele martiale cu cea mai rapida dezvoltare la nivel mondial. Eficienta maxima, vatamare minima!
Preocuparile Caramel Frames vizeaza interventii in comunitate, in mijlocul oamenilor si faciliteaza descoperirea acelor povesti care contribuie la conturarea identitatii comunitare. Invitam oamenii sa impartaseasca povesti creative despre vietile, relatiile si pasiunile lor, inspirate de cartile postale marca r e s c u e d (ce surprind franturi de Iasi) pe care le vor gasi la noi la stand.
"Povesti cu Marta - muzica, povesti, jocuri
Atelier in joaca cu Atelierul Parintilor
Atelier creativ cu Beto- Arta reciclata
Atelier de cusut cu Mona m-a cusut
Zumba
Atelier de creatie
Atelier muzical - Learn with music"
Upside Down este un proiect de mediu care promoveaza prin produsele si workshop-urile sale conceptul de Up-cycling. Luand cuvintele separat, UP-cycling, Recycling "UP" and not "Down" inseamna sa transformi lucruri care isi incheie ciclul de viata in mediul urban in produse noi, utile si cool, de o valoare mai ridicata.
La Street Delivery vom tine un workshop de UP-cycling in cadrul caruia iti poti face propriu portcard sau portofel din banner si mesh stradal. Scopul: sa vezi altfel resursele din jurul tau.
Propunem o înveselire a zonei prin agățarea unor forme origami pe o porțiune a străzii Vasile Pogor, acestea fiind realizate în prealabil la un workshop de origami. Pentru o simplificare, atât a desfășurării workshopului în sine, cât și a imaginii estetice finale, propunerea noastră se referă la o singură formă origami, concepută în diferite dimensiuni și eventual colorată diferit.
Deoarece se încurajează mersul cu bicicleta, dorim promovarea acestui mijloc de transport oferind celor interesați o oportunitate de a-și crea propriul mini-portbagaj și de a-l personaliza.
Noi suntem Nanook, o grupare de oameni deschiși și universali. Credem în buna stare distribuită prin mesaje pozitive sub formă de stickere alăturate de mâncare și dulciuri sănătoase făcute după rețete unicate de sezon. Vom pune la dispoziție publicului o pânză mare și vopsele pe care poate oricine, oricând să își lase amprenta.
Workshop de facepainting&bodypainting, jocuri, workshop de frecat menta, codițe din ață, potrete și caricaturi
Workshop orientare - un workshop ad-hoc de orientare cu busola prin găsirea de checkpoint-uri și folosirea azimutului. Timp de parcurgere - 15-20 minute
Workshop de noduri outdoor - crearea de 3 tipuri de noduri ce pot fi folosite în situații diferite outdoor și nu numai. Ulterior va fi o competiție în 3 etape: 2 mâini, 1 mână, blindfolded.