Despre

10383826_10152520860842074_8090299089382989104_oStreet Delivery este un eveniment non-profit și de responsabilizare socială care și-a propus să pună în evidență rolul spațiului public, al importanței culturii și al memoriei istorice în dezvoltarea durabilă a orașului. Misiunea Street Delivery este aceea de a reinventa și de a întări rolul structural pe care spațiul public îl joacă în viața locuitorilor cetății, prin convertirea peisajului urban în spațiu viu.

În 2014 Street Delivery a ajuns la ediția #9 în București, ediția #8 în Timișoara și ediția #2 în Iași. Pintre noutățile acestui an se numără extinderea Street Delivery București în Piața George Enescu din capitală și mutarea Street Delivery Timișoara pe Strada Mărășești. Tema Street Delivery de anul acesta este SOCIETATEA MOBILĂ. Ce este „societate mobilă”? E un joc de cuvinte care combină „societatea civilă” cu ideea de mobilitate. Mai multe despre evenimentele din 2014 puteți citi aici.

Street Delivery a reprezentat, începând cu 2006, un cadru în care societatea civilă, artişti, arhitecţi, muzicieni, locatari pot oferi o alternativă la felul în care este percepută locuirea oraşului. De-a lungul a trei zile creăm o proiecţie pozitivă asupra potenţialului pe care îl au Bucureştiul, Timişoara sau Iaşul, ca şi alte oraşe care se confruntă cu situaţii similare.

Street Delivery nu ar fi posibil fără sprijinul vecinilor, voluntarilor, participanţilor, sponsorilor şi al partenerilor media. Evenimentul a fost organizat în fiecare an de Librăria Cărturești și de Ordinul Arhitecților din România în parteneriat cu Primăria Municipiului București, Primăria Sectorului 1, Primăria Sectorului 2 și cu susținerea a numeroși voluntari, fie că au fost instituții, asociații sau persoane fizice.

Street Delivery poartă marca Eveniment Responsabil.