Street Delivery Talks

 

Street Delivery Talks # Idei care schimbă strada

 

Sâmbătă (14.06.2014) şi Duminică (15.06.2014) de la 3 la 5 PM în sala de conferinte TIAB.

 

Sâmbătă:
Tema: Urbanismul inteligent și creativ
Invitaţi: Şerban Sturdza, Horia Bejan (Drumuri verzi), Nicușor Dan
Moderator: Silviu Dancu

 

Duminică
Tema: Jurnalistul viitorului
Invitaţi: Mircea Toma (Active Watch), Vlad Ursulean (Casa Jurnalistului), Paul Radu (@Rise RISE Project)
Moderator: Cristian Neagoe

 

Sâmbătă, de la 3PM, în sala de conferinte TIAB, dezbatem: urbanismul inteligent şi creativ alături de Şerban Sturdza, Horia Bejan (Drumuri verzi) și Nicuşor Dan.
Urmărind tema “societatea mobilă”, prima zi Street Delivery Talks analizează și dezvoltă conceptul de urbanism inteligent şi creativ într-un oras pentru oameni, nu pentru maşini.

 

Seria discuțiilor va fi deschisă de dl Şerban Sturdza printr-un discurs ce detaliază ideea Planului Urbanistic Zonal care a generat fenomentul Street Delivery, apoi Horia Bejan, reprezentant Drumuri Verzi in Bucuresti propune deschiderea către o abordare „pe două roţi” a transportului prin Bucureşti. Nicuşor Dan încheie prima zi Street Delivery Talks împărtășind din „experienţa de tribunal” în lupta cu autorităţile pentru conservarea patrimoniului bucureștean.

 

Duminică, de la aceeași oră, punem jurnalismul sub semnul argumentului și cetățenii în sprijinul informației.

 

„Orice om care relatează o poveste de interes public şi respectă etica jurnalistică, indiferent unde publică povestea, poate fi pe blogul lui personal sau un simplu status pe twitter, este mai jurnalist decât mulți propagandiști care semnează articole de zeci de pagini la ziare de renume. Sunt mai importante relevanța și calitatea informației decât titlul ziarului”.

 

Definiția lui Vaughan Smith asupra jurnalismului este punctul de pornire pentru o discuție deschisă cu trei jurnaliști: Mircea Toma (Active Watch), Vlad Ursulean (Casa Jurnalistului) și Paul Radu (Rise Project), moderată de Cristian Neagoe.

 

La finalul fiecărei sesiuni de discuție încurajăm comentariile și întrebările publicului.

10383803_10152183508877963_6145635574990296729_o