Societate civilă, ecologie, mediu

Stim ca multi dintre voi sunt voluntari sau au fost candva. Si mai stim ca nimic nu se compara cu senzatia de a fi ajutat pe cineva, de a fi contribuit cu ceva, de a fi parte dintr-un intreg. Vino la standul ”Coltul voluntarului” din cadrul Street Delivery, pentru a ne spune DE CE faci voluntariat si a-i incuraja astfel si pe altii sa se implice. Avem nevoie de entuziasmul, motivatia si pasiunea ta!
Cat despre proiectul nostru, ”Coltul voluntarului” promoveaza oportunitatile de voluntariat pentru tinerii din Bucuresti, prin montarea unor panouri informative in 4 locuri din oras, lansarea unei pagini de Facebook cu informatii despre voluntariat si organizarea de activitati de educatie nonformala. Proiectul este cofinantat de ANPCDEFP prin programul Tineret in Actiune.
În zilele noastre, majoritatea locuitorilor oraşelor mari şi ai metropolelor sunt zilnic conectaţi la Internet. Pentru a-şi face viaţa în urbană mai uşoară, mai simplă şi mai mobilă, oamenii caută zilnic informaţii: cei care se află în trafic caută informaţii despre starea drumurilor, utilizează soft-uri bazate pe GPS, cei care folosesc bicicleta pentru deplasare dar şi pentru recreere caută informaţii despre service-uri de biciclete sau locaţii de unde acestea se pot închiria, cei care folosesc mijloacele de transport în comun sunt interesaţi de informaţiile despre transportul de noapte, cei care iau taxiul aproape zilnic apelează la aplicaţii mobile şi la comenzi online.
Fiindcă există şi o categorie de locuitori ai oraşelor, dar nu numai, pentru care este foarte important dreptul la intimitate şi la anonimat atunci când utilizează Internetul şi care sunt familiarizaţi cu site-urile cu licenţe Creative Commons, Bitcoin-ul sau chiar şi cu Pirate Box-ul - cutia pirat, noi ne-am hotărât să prezentăm în cadrul Street Delivery o modalitate de a împărţii şi distribui informaţie folositoare pentru supravieţuirea în „jungla urbană”, dar şi informaţie culturală cu conţinut eliberat de monopolul proprietăţii intelectuale, care să fie accesibilă şi celor nefamiliarizaţi. Această modalitate mobilă poate fi construită şi acasă şi veţi putea afla mai multe la standul nostru.
Upside Down este un proiect de mediu care promoveaza prin produsele si workshop-urile sale conceptul de Up-cycling. Luand cuvintele separat, UP-cycling, Recycling "UP" and not "Down" inseamna sa transformi lucruri care isi incheie ciclul de viata in mediul urban in produse noi, utile si cool, de o valoare mai ridicata.
Astfel, din bannere si mesh-uri stradale, camere de cauciuc de la bicicleta si resturi de materiale textile fabricam portofele, genti, huse de laptop, tableta si Kindle, sacose etc.
Obiecte "urbane", pe care zicem noi ca le aducem inapoi in strada, dar intr-o forma mai apropiata de oameni.
La Street Delivery vom tine un workshop de UP-cycling in cadrul caruia iti poti face propriu portcard sau portofel din banner si mesh stradal. Scopul: sa vezi altfel resursele din jurul tau.
Detalii
Stiai ca o doza din aluminiu se intoarce inapoi in raft in 60 de zile? Sau ca un televizor poate functiona 3 ore  cu energie economisita prin reciclarea unei singure cutii din aluminiu?
Mediul inconjurator este cel mai bun prieten al nostru, de aceea am adus programul international Every Can Counts in Romania, cu scopul exclusiv de colectare si reciclare a dozelor din aluminiu. Actiunile noastre sunt indreptate in principal catre tanara generatie si dorim in acest fel sa contribuim la constientizarea importantei reciclarii asupra mediului. Tineri din Franta, Anglia, Austria, Ungaria, Muntenegru si Grecia se implica in proiectul Every Can Counts. Acum te poti implica si tu!
Te asteptam la Street Delivery in perioada 8-10 iunie, unde poti afla de ce sa reciclezi, cum sa reciclezi si ce rol au actiunile tale asupra mediului. In plus, poti aduce cu tine si doze de aluminiu pentru a dovedi ca si tu esti la fel de bun prieten cu mediul.
"Organizăm prima campanie de colectare publică a uleiului alimentar uzat. Venim cu un recipient de 1000 de litri la eveniment și ne-ar bucura ca la sfârșitul lui să plecăm cu tot atâția litri de ulei colectați. Totodată, vrem să-ți povestim despre beneficiile fiecărei părți implicate în acest proiect: oamenii (facturi mai mici la întreținere, un consum mai mic de apă, o apă mai curată dar și un aer mai proaspăt în bucătărie și nu numai), Uleiosul (uleiul alimentar uzat poate fi transformat în biodiesel iar din produsul secundar se obține un săpun ce poate fi folosit și pentru corpul uman, săpun ce îl poți descoperi și la Street Delivery), orașul (cargobicicletele - Bucureștiul se numără printre cele mai poluate capitale europene și din acest motiv ne dorim să arătăm că există o alternativă verde la folosirea mașinii, degresarea orașului – utilizatorii casnici se numără printre cei mai mari generatori de ulei alimentar uzat, ulei care în lipsa unor programe eficiente de colectare ajunge de cele  mai mult ori în canalizarea orașului iar mai departe în natură, poluând atât apa cât și solul)."
Heeei! Grădini pe acoperiș în sfârșit și în București! Pe blocul tău poți cultiva salată, roșii, ardei, busuioc… Și noi ne dorim un oraș pentru oameni! Și cu piste de biciclete, și cu grădini pe blocuri și în spațiile publice. Vineri, Grădina Mobilă aterizează de pe terasă la Street Delivery! Sâmbătă rulează pe viu o poveste introductivă în permacultură, iar duminică seară trimitem grădina mobilă către următoarea destinație urbană. Apropo... un număr de 80.745.623.000 de medici, șamani, artiști și cercetători britanici spun că “Grădinăritul este o activitate foarte plăcută și recomandată tuturor celor stresați”. Ne întărește comunitatea fărâmițată și ne apropie de cei din jur și de natură. Așa că destresează-te și vino pe la noi să afli cum poți să cultivi pe acoperiș sau în propriul balcon. Vor fi surprize pe toată durata evenimentului, hai la standul nostru să le descoperi!
Mobilimea bucureșteană e un proiect care se folosește de referința la nobilime și o aplică timpului prezent. Ce este mobilimea bucureșteană? E valul de oameni mobili, în ambele sensuri integrate în Street Delivery 2014. La stand, mobilimea care trece pe stradă va fi rugată să deseneze în niște blazoane deja conturate simbolul care definește mobilitatea ei. Ne așteptăm la blazoane cu biciclete, cu role, lucruri din zona de mobilitate fizică, și la blazoane cu telefoane mobile sau mai știm noi ce, din zona digitală. Mobilimea va fi rugată să își inventeze și un dicton, sau tagline în zilele noastre, care le definește specificul mobil. Vom face apoi un album pe pagina de Facebook a Revistei de Povestiri cu toate blazoanele scanate, pentru promovarea mobilității și a mobilimii care s-a jucat cu noi.
- dai o carte, iei o carte -
Ai citit tot ce ai prin casă? Vrei ceva nou în bibliotecă? Vrei să încurajezi economia ‘subterană’ a cititului? Hai la un Troc-de-Cărţi la Street Delivery!
Ne găseşti sâmbătă şi duminică între 16 şi 20, undeva prin iarbă. Aducem cărţi interesante şi te aşteptăm să facem schimburi. Poţi aduce orice carte prezentabilă (întreagă şi curată), din toate domeniile cunoaşterii: literatură, artă, ştiinţă, cărţi pentru copii. Dacă vrei să stai cu noi, poţi face chiar tu schimbul cu ceilalţi cititori.
Trocul de cărţi este un proiect prin care ne propunem să încurajăm circulaţia liberă şi voluntară a cărţilor. Vrem să dezvoltăm economia alternativă şi să scoatem din circuit banii.
Ne cunoaştem, ne povestim cărţile preferate şi poate punem la cale un proiect şi mai mare.
Expoziția „Strada e a Noastră” va fi cel mai activist loc de la Street Delivery. Vom monta un zid cu fotografiile din Toamna Românească, iar pe acest fundal trecătorii vor putea să se oprească pe o bancă sau un scaun și să stea de vorbă între ei. Desigur, muzica nu va lipsi pentru ca acest hangout place să fie plăcut. “Uniți Salvăm ce mai apucăm”, #nefura, “Ce vrem noi e și pentru voi” – aceste mesaje și altele se vor regăsi pe tricouri și sacoșe la standul nostru. Vom discuta cu Dan Perjovschi despre Roșia și celebrele ilustrații, cu jurnaliști și cu reprezentanți ONG despre ce a însemnat Toamna Românească și cu creatorul logo-ului Uniți Salvăm. Vom fi atent supravegheați de negociatori și vom admira cele mai “groase” amenzi primite la proteste. În parteneriat cu VICE o să avem și un moment special - o luptă cu peturi pline cu apă între protestatari și politicieni (am vrea să fie cei reali, dar dacă nu vor răspunde invitației noastre o să avem măștile pregătite ca să ne deghizăm).
Mamaliga Warriors - Zâmbete pentru copii
Oare câte povești există în lume care abia așteaptă să fie descoperite? Fiecare om, ficare cuvânt, fiecare drum ascunde câte o poveste. Vino la Street Delivery să afli ce povești va scrie Mamalia Warriors, echipa care va participa anul acesta la Mongol Rally. Raliul Mongoliei e un eveniment anual caritabil, care strânge sute de entuziaști, din toată lumea, săriți de pe scaunele din birouri. Traseul începe din Londra și se termină la 6 săptămâni distanță în Ulaanbaatar, Mongolia, pe o mașinuță având capacitatea motorului de 1000 cm3. Vom străbate 22000 km și 22 de țări pentru o cauză nobilă. Banii strânși de noi se vor îndreapta către 2 familii nevoiașe cu mulți copii, una din Republica Moldova, familia Tertiuc cu 17 copii, și una din România, familia Chis cu 13 copii. Ne gasești la Street Delivery pe strada Arthur Verona.
Vino să ne cunoști și să ne ajuți să adunăm zămbete pentru acești copii!
Dacă la Street Delivery Arthur Verona se închide pentru mașini și se deschide pentru oameni, biblioteca @British nu numai că rămâne deschisă, dar se și mută în stradă.
Timp de trei zile vom aduce un colț din biblioteca British Council pe Arthur Verona, ca publicul să aibă șansa să vadă cum arată cea mai mare bibliotecă de resurse în limba engleză din țară.
Pe tot parcursul Street Delivery, trecătorii vor putea să răsfoiască volumele de pe rafturile noastre, să participe la cluburi de lectură pe teme diverse și să se întreacă în vânători de comori cu teme literare, care le pot aduce premii livrești.
Și pentru că știm că adesea o carte ne poate spune cât de bine ne vom înțelege cu posesorul ei, că gusturile literare aduc oameni împreună și că, să recunoaștem, uneori chiar mai judecăm oamenii după titlurile lor preferate, te invităm să ne arăți cartea ta favorită, să vedem ce ne spune ea despre tine.
Comunitatea ReciclareCreativa.RO duce manifestarea creativă în lumea urbană la un alt nivel. Cu unelte profesioniste şi meşteri căliţi în amenajări neconvenţionale, organizăm ateliere prin care arătăm participanţilor cum pot transforma materiale considerate inutile în obiecte de mobilier.
Recondiționăm, transformăm, implicăm adulți și copii în ateliere de meșteșugit creativ și dăm o nouă formă obiectelor din jurul nostru în spiritul reciclării creative.
Lumină pentru România vă face cunoştinţă cu oameni simpli şi frumoşi şi poveștile lor, din locuri uitate de lume, luminate de Free Mioriţa în acțiunile anterioare sau nou descoperite pe ale patriei drumuri, in provocarea actuală de a face lumină în cât mai multe locuri întunecate din ţară. Ursici a fost primul pas, apoi a urmat Ineleț. Lumină pentru România este pasul următor. Unul mare, frumos și ambițios.
Pedalăm mii de kilometri ca să descoperim oameni și mici comunități care au nevoie de lumină, ca să schimbăm viețile unor oameni izolați sau ale unor copii care învață la lumina lămpii.
Vom prezenta poveștile și viețile românilor care trăiesc în întuneric. Vom scrie pentru şi despre ei, îi veți cunoaște pe cei care se descurcă fără curent electric și vom putea să îi ajutăm împreună.
Te aşteptăm să pedalezi alături de noi şi să descoperi poveștile strânse din ale țarii cotloanele întunecate printr-o expoziție foto inedită…ne găsești la Street Delivery în zona Bisericii Anglicane.
Șezătoarea Urbană dorește să producă și să mențină o legătură între cultura urbană contemporană și expresiile culturale tradiționale, adresându-se atât copiilor cât și celor mai mari, cu o serie de activități pline de poveste, culoare și îndemânare. Ieșim în stradă, la Street Delivery, să coasem motive tradiționale pe pânză, să facem mărgele și să toarcem. Atmosfera de lucru va fi acompaniată de plăcinte de casă, limonadă rece, cânturi modern-tradiționale, povești și lecturi despre personajele mitice din folclorul românesc.
Comunitatea bărboșilor și a mustăcioșilor din România (Bărboși) își propune să naturalizeze podoaba facială în mediile în care este blamată - corporații, școli, instituții ale statului, etc. Totodată promovează diverse personaje și acțiuni capabile să schimbe imaginea deformată despre persoanele cu păr facial. Nu ne victimizăm, că doar bărbați suntem, vrem doar să combatem prejudecățile prin exemple pozitive.
Barba cum laude.
Registrul de Biciclete este o inițiativă care încearcă descurajarea furturilor de biciclete la nivel național și recuperarea lor implicând forța comunității.
Dacă îţi pasă de soarta urşilor bruni şi a râşilor, dacă vrei ca zimbrii să revină în ţară, dacă eşti hipsturion şi nu mănânci caviar, dacă ştii că în România încă există păduri virgine şi vrei să rămână aşa, dacă vrei să schimbăm legi în beneficiul oamenilor şi al naturii, atunci meriţi o maaare îmbrăţişare. Te aşteptăm cu o mulţime de surprize pandastice şi contăm pe sprijinul tău pentru a proteja cele mai valoroase locuri şi vieţuitoare.
„Drumul lung spre Cimitirul Vesel” pune pune față în față cultura tradițională românească cu cultura altor popoare. Este un festival despre întoarcerea la rădăcini, despre bucuria de a călca cu picioarele desculțe în iarbă, despre savoarea de a mânca fructe direct din pomi, despre viața la țară așa cum decurge de sute de ani.
Între 11 și 16 august ne întânim în Maramureș pentru a vizita meșterii vestiți ai zonei, chiar la ei acasă. Ei știu să facă vin și brânză, să cioplească în lemn sau în pietre, să țeasă, să horească, să spună povești nemaiazite, așa cum îți spuneau bunicii sau străbunicii...
Pe 14 august, în Cimitirul Vesel din Săpânța arta tradițională se întâlnește cu muzica cultă. Celebrul compozitor irlandez Shaun Davey a creat o suită muzicală inspirată de epitafurile de pe celebrele cruci: „Voices from the Merry Cemetery”. Concertul va fi susținut de 60 de muzicieni din România, Irlanda și Scoția, în cimitirul intrat în patrimoniul UNESCO. În ziua următoare, pe pajiștea satului va fi o adevărată petrecere, cu cântece Maramureș și o suită simfonică în primă audiție semnata Shaun Davey. Apoi, pe 16 august, facem o plimbare la Sighet pentru a omagia rezistența anti-comunistă, printr-un spectacol la Memorialul de la Sighet.
„Drumul lung spre Cimitirul Vesel” este un festival care te invită să călătorești prin Maramureș, căre locurile uitate din tine.
Noi
Suntem Papion PR& Events, o initiațivă care își propune să promoveze eleganța și frumosul în intamplari culturale și business.Si Ademed (pe numele nostru lung, Asociația pentru Dezvoltare și Mediu Ademed), organizație care și-a asumat rolul de negociator între om și natură, om și societate.
Vrem
Să aducem orașul din poveste aproape de real, prin călătorii literare urbane.
Pentru că
Orașul se cunoaște din mers, pas cu pas, cu talpa pe pământ și cerul în creștet, în tihnă, cu drag și rabdare, ca atunci când citești o carte bună.
Avem un plan
Care include următoarele componente:

  • Prezentarea de cărți cu povești și locuri din București. Cărțile le vom împacheta dichisit și-i vom lăsa pe musafiri să își aleagă cartea în funcție de un pasaj despre oraș scris pe ambalaj. Nu mai judecăm cartea după copertă sau număr de pagini, ci după locul din oraș pe care îl surprinde

  • Poveștile din cărți le vom expune pe postere și tricouri

  • Vom organiza jocuri de “loz în plic”cu locuri din București pe care norocul îți indică să le vizitezi

  • Vom construi, desena și prezenta harta locurilor misterioase și frumoase din București, locuri muze pentru scriitori și nu numai și vom organiza tururi ghidate cu musafirii, la pas și pe bicicleta (un tur pe zi).

  • Vom servi musafirii cu apă rece și dulceață.

  • Vom lăsa ordine în urma noastră și vom povesti tuturor prietenilor cât de frumos a fost!

Deznodamant :)
Alegi o carte, citești, pedalezi sau faci o plimbare alături de noi. Si dacă funcționează, ne-ar plăcea să facem din asta un obicei!
La Street Delivery vrem să arătăm oamenilor cum arată un atelier de biciclete urbane. Le oferim șansa de a descoperi cum se asamblează o bicicletă, cum se potrivesc componente și cum prinde viață o mașinărie minunată. Vom construi un banc de lucru, vom veni cu suporți, cu truse și scule speciale. Nu vom uita nici ciocanul sau cheia reglabilă (în caz de nevoie forța brută sau improvizațiile sunt necesare).
Vom lucra în reprize și vom împărți procesul construirii unei biciclete de-a lungul unei zile întregi. Astfel, cei care se vor aduna vor putea vedea pe viu măcar o părticică din filmul asamblării
Sperăm că în felul acesta să trezim pasiunea pentru biciclete în cât mai mulți oameni. Și nu orice fel de biciclete, ci biciclete construite independent, biciclete făcute pe comandă, biciclete unice. Noi reciclăm, refolosim, îmbunătățim și sperăm ca alții să iubească ce facem.
Pentru că scopul nostru este de a avea prieteni și nu doar clienți încercăm mereu să dăm ceva înapoi, să fim aproape de comunitatea în care trăim. De aceea anul acesta am pornit să organizăm gratuit cursuri de mecanică simplă, de intreținere și reglare biciclete. Învățăm cum poți avea grijă de bicicletă pentru a te putea bucura cât mai mult de ea. Primul curs l-am organizat în Martie și pentru că am primit un feedback foarte bun am organizat altul în Mai, pe altă temă.  Așa că vrem să organizăm cursuri și la Street Delivery: în fiecare zi vom alege o tema și timp de aproximativ 2-3 ore vom preda despre reglaje simple, ce să faci dar mai ales ce să nu faci pentru intreținerea bicicletei tale.
Aceasta este propunerea noastra: Atelierul de biciclete urbane plus cursuri gratuite de mecanică simplă. Și bicicleta, cel mai eficient și plăcut mijloc de transport într-un oraș din ce în ce mai aglomerat și mai poluat.
http://www.cityclete.ro/
sinapseria bike huntSinapseria propune un Treasure Hunt pe bicicete. Conceptul este simplu. În 5 puncte ale orașului sunt ascunse cinci comori oferite de Sinapseria și de partenerul acesteia, Cityclete. Alte două premii vor fi acordate pe baza a două criterii diferite.
Mod de desfășurare:
Cele cinci cadouri pot fi găsite prin descifrarea unui indiciu lăsat la locul precedentei comori. Indiciul este printat pe un sticker ce conține un QR Code. Și nu poate fi găsit decât o dată cu reperarea locului comorii.  Dacă o comoară a fost descoperită de către un participant, celorlalți participanți nu le rămâne decât șansa descoperirii următoarelor comori. De asemenea, cei care nu găsesc nici o comoară în punctele de pe hartă, au șansa de a câștiga o alta atât prin tragere la sorți, cât și ca premiu pentru cea mai mare viteză de parcurgere a întregului traseu marcat de cele cinci puncte reper.
Cel dintâi indiciu pote fi citit la punctul de plecare, afișul de pe strada A. Verona, din dreptul spațiului Sinapseria. Indiciile vor fi lăsate astfel încât să implice antrenarea și angajarea cunoștințelor despre București, spațiu cultural și creativ.
Mecanismul de acordare a premiului pentru viteză este următorul: fiecare participant poate trimite un sms în momentul plecării de la standul Sinapseria. O dată cu descoperirea ultimului punct de pe harta Bucureștiului, participanții pot trimite un ultim sms cu o parola afișată pe QR code-ul găsit la ultima destinație.
Scopul proiectului este acela de a promova mersul pe bicicletă în mediul urban nu doar ca obicei duminical de pedalare prin parcuri aglomerate, ci ca practică zilnică de deplasare prin oraș, ca oportunitate cotidiană de a descoperi farmecul orașului de care suntem locuiți și ca șansă imediată de a economisi timp, energie și bani.
http://sinapseria.ro/
Scoala de Mecanica este un proiect prin care ne dorim sa ii invatam pe tineri tainele meseriei de mecanic de biciclete. Prima ediție a Școlii de Mecanică a avut loc în luna februarie-martie a acestui an și 40 de tineri au invatat alături de noi bazele meseriei de mecanica. Detalii aici - http://bitacolor.ro/category/scoala-de-mecanica/
Vrem sa amenajam un atelier de reparat biciclete pe Arthur Verona si sa organizam o scoala de mecanica in care fiecare invata practic, lucrand, cum sa-si repare singur bicicleta. Oricine doreste sa-si reparare bicicleta poate veni la standul nostru. Aducem scule si unelte si ii invatam pe oameni cum sa-si reparare singuri bicicletele (ii asistam in reparatiile lor, le oferim scule si unelte, ii invatam unde nu stiu).
Pe 14 iunie, vom organiza un atelier de mecanica pentru fete - introducere in mecanica, cum sa-ti repari singură o pană, să-ti reglezi șaua sau ghidonul. Duminică vom organiza un concurs de mecanică rapidă - oamenii vor demonta o bicicleta contra cronometru.
In paralel, prezentam atelierul nostru de vopsit biciclete BițaColor si le aratam oamenilor cum isi pot transforma si personaliza bicicletele pentru a le indragi si mai mult.
Facebook BițaColor - https://www.facebook.com/BitaColor
Site - www.bitacolor.ro
Blog - http://bitacolor.ro/category/scoala-de-mecanica/
Cartierul Evreiesc 2.0 propune publicului vizitator subiecte legate de artă și artiști evrei, arhitectură și clădiri istorice, tradiții și meșteșuguri, ambianță muzicală având sonoritatea cântecelor Klezmer.
Fie prin intermediul postului de radio online "Shalom România" fie prin intermediul aplicațiilor mobile ori Facebook, evreii transmit salutul lor de pace "Shalom" întregii lumi.
www.radioshalom.ro
www.facebook.com/CartierulMeuEvreiesc
Proiectul "Filosofia în acțiune" implică promovarea ideilor filosofice ca mod de viață și urmarește mobilitatea în gândire și în acțiune. Proiectul urmărește familiarizarea publicului cu ideile filosofiei clasice prin jocuri interactive (Puzzle filosofic, Roata virtuților) sau scurte prezentări (5 minute sau mai mult de filosofie) și punerea în practică a creativității și imaginației în cadrul unui atelier de pictură pe basoreliefuri.
http://www.noua-acropola.ro/
În urmă cu aproape două luni,  asociația HaicuBicla a lansat o micro-campanie prin care îi provoacă pe bucureșteni să vină cu răspunsuri la o întrebare simplă. Sau grea, depinde. Răspunsuri care mai departe să ajungă pe masa Primăriei, pe data de 15 iunie, sub forma unor cărți poștale, cu ocazia împlinirii a doi ani de mandat.
Între timp, au fost completate foarte multe cărți poștale, iar Street Delivery este ultima ocazie să completăm lista cu dorințe pentru București.
Vă invităm, așadar, la avanpostul HaicuBicla, să vă faceți cunoscute dorințele voastre și să vă povestim un pic despre noi și despre felul în care ne propunem să încurajăm mersul cu bicicleta prin oraș.
Așa că HaicuBicla@StreetDelivery. Pe lângă exercițiul democratic, vă așteptăm și cu multe alte surprize. Cum e, de exemplu, Roata Biciclistului, o roată de pe urma căreia vă puteți învârti cu multe surprize, printre care și Cardul Biciclistului.
https://www.haicubicla.ro/
Adu-ți aminte cum era atunci când erai copil. Te simțeai liber, fericit, îți plăcea să te joci și îți făceai foarte usor prieteni. La Institutul pentru Fericire vrem să îți arătăm că fericirea e mai aproape decât invenția mașinii de călătorie în timp și că stă în puterea ta. Te asteptăm într-un spațiu în care ne jucăm, cunoaștem oameni noi și aflăm împreună ce anume ne crește gradul de fericire.
https://www.youtube.com/watch?v=XMpuX44VhCg
http://www.ipf.ro/
Pepiniera comunală din zona Pipera-Tei a fost abandonată în urmă cu mai mulți ani; între timp, copacii și arbuștii rămași acolo au crescut în voie, s-au înmulțit, au atras păsări, mici reptile și animale, generând un ecosistem semi-sălbatic și bogat. Povestea acestui ecosistem este similară cu cea a Bălții Văcărești și așteaptă să fie descoperită și inclusă în povestea orașului. Vă invităm sâmbătă și duminică dimineața într-o explorare a Pepinierei: ne întâlnim în Grădina Icoanei la 10:00, mergem pana pe Șoseaua Fabrica de glucoză cu bicicletele, vizităm ecosistemul semi-sălbatic al Pepinierei mergând pe potecile deja existente (pentru a nu deranja flora și fauna), ne întoarcem la Street Delivery in jurul orei 14.00. În restul zilei, vă invităm la povești despre Pepinieră și o mică galerie foto, pe Strada Arthur Verona. https://www.facebook.com/asociatia.quantic
ŞCOALA ÎN STRADĂ este un proiect care ne readuce aminte de şcoală, pentru că noi ştim că ea nu este doar o perioadă trecută şi uitată între patru pereţi din şcoala generală. Din orele de la şcoală vom povesti pe româneşte despre limba română, despre cratimă, despre „fi sau fii”, despre „aceeaşi” sau „dintr-odată”, prin discuţii şi întrebări la care vor răspunde Anonimov, DEX-ul, DOOM-ul sau însăşi Gramatica Academiei. https://www.facebook.com/anonimovx http://www.anonimov.ro/
Fiecare bicicletă e specială. La fel ca stăpânul ei. Dar specialul ține, de ce cele mai multe ori, chiar de cel care merge pe ea. Spokes vrea să îi ofere fiecărui om bicicleta care I se potrivește, la fel cum un croitor va dori să îmbrace oamenii care îi calcă pragul în costumul care le vine cel mai bine. La Street Delivery vrem să ne deschidem cât mai mult față de cei care vin – majoritatea bicicliști sau admiratori ai bicicletei.
Astfel vom face Jurnalul Spokes, un jurnal cu oameni, biciclete și, cel mai important, motive pentrucare fiecare bicicletă e așa importantă pentru proprietarul ei.
Concret: vezi una din biclele noastre, dar nu e nouă, e plină de noroi. Tocmai a fost la munte. Și tocmai asta o face specială. Sorin, care a fost cu ea la concurs, e acolo și povestește despre ea. Apoi te invităm să ne scrii pe peretele de impresii de ce bicla ta e așa specială. Și dacă nu ai, te invităm să încerci una din biclele noastre.
https://www.facebook.com/SpokesRo
Clubul Cainilor Utilitari este o asociatie care se ocupa cu:
1. Pregatirea cainilor de utilitate sociala;
2. Consilierea unor organizatii guvernamentale / neguvernamentale in ceea ce priveste folosirea cainilor utilitari;
3. Educarea opiniei publice, inca de la varste fragede (a copiilor din gradinite si scoli), despre beneficiile interactiunii om-animal sau despre caini utilitari si caini in general;
4. Mai cu seama se ocupa insa de pregatirea unor echipe de Caini de Salvare si caini pentru Terapia Asistata de Animale.


CCU doreste sa transmita vizitatorilor un puternic indemn de a redescoperi bucuria unei plimbari in aer liber, impreuna cu cainele propriu.  “Plimba-te cu cainele tau!” este un indemn de a iesi din casa, de a face miscare, de a descoperi mediul, de a socializa si de a ii oferi patrupedului timp, joaca si afectiune. “Plimba-te cu cainele tau!” este un sfat dat de CCU, pentru a construi o mai buna relatie intre detinator si companion si care ne dorim sa devina motto-ul fiecarui detinator de patruped.
Pe tot parcurusul evenimentului, vom evidentia idea de plimbare (de mers), ca alternativa la deplasarea cu mijloacele de transport in comun sau cu propriul autovehicul.
Plimbarea unui animal de companie corect socializat, educat si fericit, creste atractivitatea sociala,  mareste gradul de empatie, trezeste admiratia celor din jur; omul isi descopera noi resurse, iar cainele, cu ajutorul omului isi satisface nevoile fundamentale (adica exercitiu fizic si socializare).
Descoperim impreuna de unde vin obiectele pe care le folosim in viata de zi cu zi; cine si cum le produce; cum calatoresc pana ajung la noi; unde le ducem noi mai departe; ce impact au asupra noastra, pe termen scurt si pe termen lung.
Cautam impreuna obiectele care ajung la noi pe drumul cel mai scurt, pe distanta cea mai mica, pentru ca vrem sa stim mai multe despre posibilitatile de consum local – ca element-cheie al consumului responsabil. Obiectele devin parte dintr-o instalatie mobila si interactiva, pe care oricine o poate „citi”, completa, transforma si misca.
Instalatia va continua sa creasca si sa calatoreasca dupa finalul festivalului.
Pe parcursul Actiunii „Morcovul”, mancam morcovi locali si ne jucam cu un morcov plimbaret urias.
Motto: Fracking. Not here, not anywhere.
Vom documenta in imagini si prin montaje video si audio mai multe lupte similare cu cea de la Pungesti, subliniind, cu aceasta ocazie, specificul local al protestelor, creativitatea si energia acestor proteste. Vom aduce in spatiul bucurestean mesajele antifrack din tari precum Argentina, Canada, Marea Britanie, Australia, Africa de Sud, Maroc, SUA, Franta, Polonia, Germania, Spania, Bulgaria etc. De asemenea, vom acompania toate acestea cu melodii tematice – la ora actuala exista deja o arhiva impresionanta de muzica cu tematica antifracturare hidraulica.
De asemenea, vom realiza un rau din material textil, pe care vom trece numele mai multor comunitati care lupta impotriva fracturarii hidraulice in lume, precum si un glob pamantesc de dimensiuni mari pe care vor fi marcate numele comunitatilor care se opun fracturarii hidraulice.
Vom prezenta, de asemenea, si campania Frack Free Europe, initiata de activisti din intreaga Europa cu ocazia alegerilor pentru Parlamentul European, prin care candidatii sunt invitati sa sustina o declaratie pentru o Europa fara fracturare hidraulica, precum si semnatarii sai, pentru a arata opozitia puternica impotriva fracturarii hidraulice si in randul candidatilor la alegerile pentru PE.
Participantii la Street Delivery vor putea sa reflecteze, astfel, la dimensiunea globala a acestei lupte, la interconectarea luptelor locale si la necesitatea solidaritatii cu acestea, pentru dezvoltarea unei retele cu noduri din ce in ce mai dese, prin care sa nu mai poata trece nicio sonda.
Standul va avea si o sectiune dedicata pericolelor fracturarii hidraulice, in care vom incerca sa ilustram cat mai plastic impactul devastator pe care fracturarea hidraulica il are asupra mediului si sanatatii umane, in vederea mai bunei lor constientizari in randul adolescentilor si tinerilor din spatiul urban.
Vom avea, de asemenea, si un colt interactiv in care oamenii din Romania vor putea transmite mesajele lor de solidaritate pentru lupta antifrack din alte tari, pe care le vom transmite comunitatilor afectate de fracturare hidraulica din lume.