
Considerată de mulți ca fiind revelația muzicală a anului 2014, trupa Basska aduce un sound nou care îmbină mai multe genuri muzicale: balkan, ska, reggae, hip-hop, rock, drum&bass, punk. Lansați la începutul anului, proiectul Basska s-a remarcat prin energia transmisă pubicului, mesajele sociale și ritmurile electrizante.
Trupa Basska este formată din: Laurențiu Iftene (bass), Mihai Pară (tobe), Adelin Dragu (percuție), Cristian Scurtu (chitară), Sorin Nicolescu (trompetă), Theo “Vapor” (voce), Radu Cotfas (voce) și Petru Bîrlădeanu (clape).
La începutul anului, trupa a lansat primul single - "Eastern Blend " care poate fi downloadat gratuit prin platforma Soundcloud iar în curând va lansa primul E.P.
Atenționare specială: concertele Basska se soldează, pentru cei din public, cu: febră musculară la mâini și picioare, corzi vocale obosite și o stare de euforie excesivă!
Mai multe informatii:
www.basska.ro
https://www.facebook.com/pages/Basska/236092213218096

BRUM = zgomot perturbator la iesirea amplificatoarelor de audiofrecventa, datorat alimentarii lor de la reteaua de curent electric alternativ.
Trio experimental electro într-un mix de stiluri moderne cu bas si tobe live, chitare si sinthuri agresive
sau ambientale, voci minimale bine încadrate în aranjamente spatiale.
FORMULA = Cata Vastagu (Bumbapa, Brum Conspiracy) - chitara, instrumente electronice
Radu Pieloiu (Sebastian Spanache Trio, Thy Veils si multe alte proiecte jazz si experimentale) - tobe
Anghel Mailat (Traveler Trio, Norzeatic Live Band si proiecte experimentale de jazz) - bass
Proiectul a derivat din Brum Conspiracy si Bumbapa, binecunoscute scenei românesti prin concertele lor în deschidere la band-uri ca Unkle, Tricky, Sofa Surfers, Pink Martini, Brain Damage si din cadrul multor festivaluri si cluburi din Europa.
Facebook: https://www.facebook.com/BrumElectrolive/info

Baba Dochia este un melanj de electronica cu rock live, topindu-se în același vas sintetizatoare, riff-uri grele de chitara, beat-uri organice și sintetice, asezonat pe alocuri cu melancolie și agresivitate.
Proiectul a luat naștere în Sighisoara în anul 2006, lansarea primului album Team Sleep determinându-i pe membrii fondatori Leon Lototchi și Marius Pop să urmeze calea producției muzicale; prieteni din copilărie, experiențele trăite împreună i-a dus către crearea unei direcții muzicale comune.
Bazele setlistului actual au fost puse în urma numeroaselor sesiuni de schimburi de idei pe internet, care într-un final au fost înlocuite cu repetiții directe, în urma relocării lui Marius la Cluj. Dacă inițial compozițiile erau pur post-rock, stilul actual tinde către o fuziune din ce în ce mai organică între electronica și rock, având elemente melancolice dar și psihedelice sau glitch. Combinatia dintre sintetizatoare, drum machine (asortat cu tobe reci) și chitară distorsionată fac ca Baba Dochia să fie o apariție originală ce doreste să împrospateze muzica din Romania.
Influențele principale sunt de la Death in Vegas, Trentemoller, Apparat, Archive, Amon Tobin, Glitch Mob, Boards of Canada dar nu poate fi uitat nici Team Sleep, catalizatorul proiectului.
Dorința de a face din Baba Dochia un spectacol complet audio-vizual a început prin recrutarea lui Cristian "No Bijoux" Cânpean în 2012, care pregătește partea de visuals pentru show-urile live. Pentru o adevărată experiență live, trupa a construit și o instalație de lumini particulară, cu 6 becuri și 2 spoturi, ce reacționează în timp real la sunetele trupei.
Componența Baba Dochia este:
Marius Pop - programming, synthesizers, guitars
Leon Lototchi - programming, synthesizers
Andrei Voicu - live drums
Cristian Cânpean - live visuals.
Recomandări video:
Baba Dochia – Pădurea Neagră http://youtu.be/asqo6Dmiq28
Baba Dochia – Accidents and Compliments http://youtu.be/jfwRIjgXS9E
Baba Dochia – Snakes http://youtu.be/_rNvxQ9TdMM
Baba Dochia, virtuali:
Facebook: https://www.facebook.com/BabaDochiaMusic
Soundcloud: https://soundcloud.com/baba-dochia
YouTube: http://www.youtube.com/user/BabaDochiaBand
"

JAVRA" este noul proiect al cântăreţei Ana-Cristina Leonte, format împreună cu pianistul Albert Tajti (care a mai colaborat cu muzicieni ca Cristian Soleanu, Sebastian Burneci, Luiza Zan, Petra Acker, Elena Mîndru), basistul Dan Georgescu, mai cunoscut ca toboşar la Byron, Alex Munteanu, saxofonist şi la The Others, și toboşarul Tavi Scurtu (BAU, Electric Brother, Iordache, Norzeatic si Khidja).
Compoziţiile grupului (inspirate din experienţele personale ale cântăreţei - ca şi in cazul cvintetului de jazz condus de aceeaşi solistă, "Secret Lover", care tocmai şi-a lansat primul album , cu reacţii foarte pozitive din partea publicului si a criticilor, la casa de discuri Fiver House Records a saxofonistului Mihai Iordache) oscilează stilistic intre jazz, downtempo, trip hop, funk, nu-soul si dnb, în funcţie de trăirile exprimate şi de backgroundul divers al instrumentiştilor implicaţi.
Extemporizările când lirice, delicate şi subtile, când directe și funky ale claviaturilor stăpânite calm de Albert se întâlnesc cu liniile de bas elegante, puternice și melodioase ale lui Dan, solourile de sax evocative, îndrăzneţe şi dramatice ale lui Munte, beat-urile laid back ale lui Tavi și cântul expresiv, cu versuri inspirate și personale, al Anei-Cristina, pentru a crea un sound proaspăt, incitant, captivant şi mai presus de toate răvășitor.
Ana-Cristina Leonte, absolventă a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, a studiat între anii 2008- 2014 la secţia de jazz condusă de pianistul și profesorul universitar Mircea Tiberian. În acest interval a cântat alături de numeroşi artişti, atât ai scenei de jazz româneşti cât si ai celei internaţionale. Dintre aceste colaborări îi amintim pe Mircea Tiberian, Cristian Soleanu, Chris Dahlgren, Albrecht Maurer, Pierre Borel, Maurice de Martin, Cătălin Milea, Mihai Iordache, Sorin Romanescu, Toma Dimitriu, Alex Man. Este, de asemenea, membră a grupului vocal Jazzappella, cu care susţine o activitate concertistică intensa. Întreprinde câteva colaborări şi cu artişti din diferite alte sfere muzicale: Electric Brother, trupa Kumm, Akim Hash. În primăvara acestui an a fost invitată în calitate de solistă, alături de Big Band-ul Radio, la Gala premiilor Radio România Cultural.
În anul 2013 Ana-Cristina a obţinut titlul Best Vocal Performance Award la Sibiu Jazz Festival şi, împreună cu Michael Acker si Albert Tajti, a obţinut Premiul pentru cea mai buna trupă de jazz în 2012 la Târgu Mureş.
Nerezumându-se doar la a-şi folosi calităţile vocale, Anei-Cristina îi place şi să scrie cântece, deoarece consideră că interpretarea compoziţiilor proprii este mijlocul de exprimare cel mai direct şi mai sincer prin care poate să releve publicului trăirile interioare întrupate prin muzică.

Inward String este proiectul personal al lui Liviu Runcan, cunoscut pana in 2013 sub numele de “Archer”. Produce muzica din 2010 fiind difuzat, printre altele, pe Rinse FM, Bassdrive, Sub FM, Ministry of Sound Radio, Radio Guerrilla si Radio 3 Net. Muzica lui oscileaza sinusoidal intr-un amestec eclectic de sonoritati electronice, trecand prin ambiante cinematice, ritmuri sincopate, ecouri si delayuri, glitchuri taioase si basi adanci, toate inglobate intr-un live set energetic.
La inceputul lui 2014 a lansat “Ying & Yang”, primul EP sub noul nume, urmand ca urmatorul material discografic sa-si faca spre sfarsitul anului, ingloband intreaga calatorie muzicala de pana acum.
Inward String este si membru fondator al proiectului “The Dream Diggers”, al carui single de debut este progamat pentru luna iunie al acestui an.
Soundcloud - https://soundcloud.com/inwardstring