wip schija U_P_subway panel- SCHIJA-DONE- color test snapsnap Profetia Urbana este o banda desenata urbana care vorbeste in imagini dar si-n cuvinte despre cine suntem noi si ce simtim. Aici. Imaginea pare scary la inceput, usor post apocaliptica, doar ca pe parcurs iti vei da seama ca seamana foarte mult cu ce traim acum: o lume apasatoare, o lume grea, o lume care nu-ti mai lasa sufletul sa respire.
Pe scurt, este o reiterare a societatii duale in care traim intr-o forma altfel ambalata, cu accente pe alocuri filozofice, uneori tangent religioase, cu referinte dintr-o suma de concepte si gandiri concentrate din mai multe medii. Personajele functioneaza in doua lumi care par a fi paralele, desi sunt strans legate, iar protagonistul este constant bantuit de introspectii pe care le are in corp astral (sau cel putin asa i se pare/ni se pare). Concluzia va fi inevitabil una care sa rastoarne toata seria de evenimente desfasurate pe tot parcursul albumului. Profetia Urbana este o banda desenata despre societate si identitate.

Sâmbătă şi duminică Street Delivery ajunge pe acoperiş! Pe acoperişul Cărtureşti Verona. Alexandru Ciubotariu aka Pisica Pătrată va urca acolo pentru a desena pereţii de deasupra librăriei. Dacă vreţi să îl urmăriţi & să îl încurajaţi de pe margine, aveţi locuri rezervate la umbră, în faţa Cărtureşti.

Alexandru Ciubotariu este unul dintre cei mai cunoscuţi street artişti din România, autor de benzi desenate şi creatorul brandului Pisica Pătrată. A publicat în peste 60 de ziare şi reviste din ţară şi străinătate, semnează 11 albume de benzi desenate şi a participat la peste 100 de expoziţii cu lucrările sale. Spune despre ceea ce face pe străzile din Bucureşti: “Eu vreau să înfrumuseţez oraşul, nu să-l vandalizez.”

http://undergroundbd.blogspot.com/

Kendama este formată din “ken” (manerul) şi “dama” (bila), legate între ele printr-o sfoară. Jocul este o variaţie de tranziţii ale bilei între cupe, înfigerea bilei în ţep şi balansarea ei pe margini. Mai departe, unde se poate ajunge cu trick-urile ţine numai de determinarea şi creativitatea jucătorului.
Numele meu este Daniel Brătescu și sunt un arhitect pasionat de sculptură și tot ce înseamnă artă tridimensională. Pe scurt, practic sculptura în coaja de ou de mai bine de 5 ani. Vă invit să veniţi la workshop-ul meu pentru a învăţa ce înseamnă sculptura în coajă de ou şi pentru a avea oportunitatea de a sculpta voi înşivă. Vă aştept la Street Delivery pentru a sculpta împreună.
Un exerciţiu de a greşi şi antrenarea răbdării de a duce greşeala la bun sfarşit. Expoziţie de desene în subsolul OAR.
Vino în parc să ţeşi alături de CUZINA o uriaşă pânză de paianjen! Adu cu tine mici obiecte de care te impiedici prin casă: lanterne, fluiere, chei, lacăte, monezi, mici jucării etc.! Instalaţie vizual-sonoră în parcul Icoanei.
Instalaţie media care facilitează evadarea din mediul urban. Opriţi-vă sub una din umbrele şi bucuraţi-vă de sunetele plăcute ale naturii şi de evaderea scurtă din oraş.
Workshop de bijuterie contemporană. Vino cu bijuteriile din argint pe care nu le mai porţi şi vei primi suport tehnic şi conceptual pentru a le recreea, astfel încât să te reprezinte.
Îmbinam tradiţia de secole a meşterilor arabi cu graffiti-ul zilelor noastre şi vă aşteptăm pe toţi cei care nu vor doar o casă impersonală, ci vor să aleagă să locuiască într-un spaţiu care vorbeşte despre ei.
Expoziţie foto despre fenomenul ultras din România în sezonul 2013-2014. Fotografii realizate de către Romanian Ultras, SportPicures.eu şi Revista Ultra', cu ultraşi pe stadioane realizând coregrafii, afişând mesaje sau colorând peluza cu materiale pirotehnice.
10 autori de comics şi street art desenează oraşul la picioarele tale
Crearea unui montaj artistic având în centrul imaginar sugestia declinului identităţii naţionale româneşti.
Prezentare revistei BD Great Snake şi printuri artistice, materiale de promovare a Pink Sky-povestea unei realităţi post-apocaliptice în care hamsteri cvasi-antropomorfi preiau structura şi angoasele societăţii umane, după extincţia acesteia.
Proiect de artă iniţiat în Berlin de Aisha Ronniger în anul 2006. Aduce arta către public într-un alt fel decât normal; surprinde oamenii şi ăi aduce în contact cu arta în viaţa lor de zi cu zi.
Daca ţi-e dor să desenezi sau ai chef să ţi se facă un portret alternativ în doar câteva minute.
Vino să afli mai multe despre Bucharest Art Week, să te implici direct în realizarea unui ”portret colectiv al atitudinii civice”, să propui proiecte pe care să le integrăm în BAW sau să devii unul dintre susținătorii proiectului.
Promovarea creativităţii în mod exclusiv pe parte vestimentară ,oferind publicului noi modalităţi de personalizare a hainelor.
O mini-expoziție de fotografie cu aproximativ 8 exponate realizate de Valentin Boboc Photography. Fotografiile vor prezenta persoane care citesc în diverse locuri din București.
Te ajutăm să te înconjori cu poveşti de porţelan care să-ţi coloreze toată ziua- fie că-s pictate pe veselă, mici accesorii de bijuterie sau chiar elemente de decor.
Zăbovire, amuzament, un scurtcircuit deconectant în traseul prin festival.
Zboară cu Zepelinul DEASUPRA străzii Verona!
Expunerea lucrării RM, de leana Oancea. Sculptura reprezintă o fetiță care-și pierde capul pentru un bulgăre de aur.
"Noua fotografie veche". În peisajul urban actual, proiectul e o combinație de happening cu artă stradală, având ca rezultat o imagine fotografică a cărei autenticitate nu o pot concura decât fotografiile originale de epocă.
Imortalizarea existenţei de gudron. Instalaţie de bitum menită să oglindească experienţa lui homo urbanicus.
Benzi desenate realizate pe loc şi personalizate pe baza fotografiilor de pe Facebook.
Intervenţie urbană care găseşte o soluţie temporară de a îmbina arta cu ecologia şi de a chestiona noţiuni precum spaţiul public, acţiunea şi creativitatea. Instalaţie de muşchi pe perete sub forma unor şabloane şi siluete.
CAMERA OBSCURA este aparatul de fotografiat ce proiectează Street Delivery în camerele vecinilor. Este un aparat neobișnuit de mare pe care te invităm să-l vizitezi. Ziua proiectăm pe pereți ce se întâmplă în stradă iar seara montăm și reproiectăm rezumatul zilei.
Camera obscură unde îţi poţi face câte selfiuri vrei, care se încarcă automat pe facebook.
Planşe cu lucrări făcute de elevii de la Şcoala de Pictură Murală din Gdańsk